Finantare
Redirectioneaza 20%

Terapia este singura lor sansa la o viata independenta, fara de care nu ar putea invata sa se miste, sa se joace, sa vorbeasca, sa se bucure de cei din jur, sa fie copii. Costul terapiilor este de minim 300 euro pe luna si implica ore de terapie ocupationala si kinetoterapie.

Fara sponsorizari ASUMM nu ar putea ajuta copiii sa progreseze.

Ne puteti ajuta donand catre ASUMM pana la 20% din impozitul pe profit al firmei  sau donand in contul nostru.

Tot ce trebuie sa faceti este sa completati contractul de sponsorizare, prin care directionati o parte din impozitul firmei dvs. catre ASUMM.

Legea sponsorizarii permite deducerea din impozit a sponsorizarilor in limita a: 3%0 (3 la mie) din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat (pentru societati comerciale – suma nu poate depasi 3 la mie din cifra de afaceri).

Pentru PFA limita este de 5% din venit brut minus cheltuieli deductibile.

Aici gasiti un contract de sponsorizare in care este mentionat contul Asociatiei ASUMM.

Persoanele juridice au posibilitatea de a face sponsorizări în scop umanitar, deductibile din impozitul pe profit. Sponsorizarea este o practică reglementată prin lege şi folosită de multe companii din România. Iată ce precizează legea nr.32/1994, modificata si completata prin Legea nr.394/2006:

Art. 1. – (1) Sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre una dintre parti, denumita beneficiarul sponsorizarii.

Art. 4. – (1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
a) orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara in Romania sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific – cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, […]

Codul fiscal stabileşte limitele sponsorizării la Titlul 2, Cap II, art. 21, alin. (4), litera p):

Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

  1. 1.  3% din cifra de afaceri;
  2. 2. 20% din impozitul pe profit datorat.